Kategóriák
TOP termékek
Termékajánló
Fizetési megoldás
Hírlevél
Tanúsítvány
SSL Certificate
Árukereső, a hiteles vásárlási kalauz
Látogató számláló
0
0
8
9
0
8
0

MAKRAMÉ ZSINÓROK, FONALAK

Főkategória >MAKRAMÉ ZSINÓROK, FONALAK

Zsinórfonalak, makramé fonalak. Többféle makramé zsinórt kínálunk, színes, pamuut, természetes anyagú pamutnyers színű. A makramé újra és újra divatba jön. Kellemes és hasznos időtöltés, kézimunka, hobbi. Gyerekek is könnyedén elsajátíthatják. A kis 50 gr-os zsinórokkal kisebb dolgokat készthetünk, a vidám színeket kombinálhatjuk, ékszerkészítés, karkötő, nyaklánc, golyókkal, gyöngyökkel díszíthetjük. A vastagabb pl. 500 gr-os zsinórokkal akár kaspók és egyéb tartókat készíthetünk nagylyukú golyókkal, gyöngyökkel. Alább néhány tipp a csomók megkötésérez. 

Makramézás könnyedén: 

Makramé technikák


Sorrend:

  Foltvarró (patchwork) zsinór 2,5 mm, 50 gr./30 méter több színben 620 Ft/db

Patchwork foltvarró zsinór, varrás eltakarásához, dekorációhoz. 50 gr. / db Válassza ki a megfelelő színt.

 
620 Ft
Rendelhető színek
 Makramé zsinór 1,1/3 pamut/len, nyersfehér színű 100g/gombolyag . 750 Ft/db

Makramé zsinór természetes pamut/len, 

 • Méret: 3,5 mm, 1,1/3
 • Súly: 100g/gombolyag ( kb. 20 méter)
 • Szín: nyersfehér
 
750 Ft
 Pamut makramé 3,3/3 zsinór 50g-os gombolyag, több színben. 590 Ft/db

Pamut makramé zsinór természetes pamut/len, 

 • Méret: ~ 1,5 mm 3,3/3
 • Súly: 50 gr /gombolyag ( kb.55 méter)
 • Szín: válasszon színt a legördülő listából. 
 • Univerzálisan felhasználható temészetes anyagú zsinór.
 • Makramézás, kötözés, csomagolás, cimkézés, termékek csomagolásához szép színes kötöző anyag.
 
590 Ft
Rendelhető színek
 Pamut makramé sodrott zsinór 0,6/3 nyersfehér színű, 500gr/gombolyag 2500 Ft/db

Makramé zsinór 0,6/3-as. 500 gr. Nyersfehér színű

 
2 500 Ft
 Pamut makramé zsinór, natúr színben, 3,3/3 100 gr 750 Ft/db

100 gr-os, 3,3/3-as natúr pamut makramé zsinór

 
750 Ft
 Zsinórfonal 4 mm, makraméhoz is. Pamutnyers. 100 méter/kiszerelés 3700 Ft/100 m

Zsinórfonal 4 mm, pamut fonatolt zsinór.

 
3 700 Ft

Makramé alapcsomók

A makramé csomózási technikával viszonylag olcsón és könnyen készíthetünk karkötőket, ékszereket. A következőkben az alapcsomókat ismertetjük, amik elsajátítása nem nehéz.

Szükséges anyagok, eszközök

Makramézáshoz elsősorban olyan fonalak, zsinórok ajánlottak, melyek elég erősek, nem bolyhosak, s a szálak könnyen csúsznak egymáson. Ilyenek a pamutfonalak, hímzőfonalak, viaszolt szálak, de szép dolgokat lehet készíteni kenderzsinórból, selyemszálból. Pamut zsinórok, természetes szálak. 

Elkészítése

1. A szálak felhurkolása

A szálak felhurkolásával kezdődik a munka, ha például kapoccsal szeretnénk zárni a karkötőnket, vagy épp medált készítünk nyakláncra. A hurkolást kezdhetjük elölről vagy hátulról is: a fonalat félbehajtjuk, s a hurkot átvetjük az alapon, majd a hurkon mindkét szálat átvezetjük, és szorosra húzzuk. Általános szabály, hogy a készítendő munka hosszának kb. a négyszerese legyen a félbehajtott és felhurkolt kettős szál hossza.[1]

2. Spirálcsomó

A spirálcsomó leggyakrabban 4 szállal készül. Miután felhurkoltuk a fonalakat, a két szélső szállal csomózunk, a két középső szál a helyén marad. A bal főszálat átvezetjük a mellékszálak előtt és a jobb főszál mögött. A jobb főszálat átvezetjük a mellékszálak mögött és a bal főszál előtt. A két főszál helyet cserélt. Ismét a bal oldali főszálat vezetjük át a mellékszálak előtt és a jobb főszál mögött. A jobb oldali főszálat a mellékszálak mögött és a bal oldali főszál előtt vezetjük, majd szorosra húzzuk. Ha ezt ismételjük, a csomózásunk spirálban csavarodik.

3. Laposcsomó

A laposcsomó a spirálcsomóhoz hasonlóan készül, de nem tekeredik. A bal főszálat átvezetjük a mellékszálak előtt és a jobb főszál mögött. A jobb főszálat pedig átvezetjük a mellékszálak mögött és a bal főszál előtt. A két főszál helyet cserélt. Most a jobb oldali főszálat vezetjük át a mellékszálak előtt és a bal oldali főszál mögött. A bal oldali főszálat pedig a mellékszálak mögött és a jobb főszál előtt vezetjük, majd szorosra húzzuk. Az eddigi lépéseket ismételve a csomózásunk nem fog csavarodni.

4. Sorcsomó

A sorcsomó nagyszerűen kihasználható csomófajta, sokféle mintát, alakzatot csomózhatunk vele. 

Két irányból készíthetjük:

Balról jobbra kötött sorcsomó

A vezetőszálat a többi szál előtt vezetjük, erre kötjük a csomókat. Balról jobbra haladva a vezetőszálat a jobb kezünkben tartjuk, s a bal kezünkkel csomózunk. Az első szállal a vezetőszálon alulról fölfelé hurkot képzünk, majd alatta átbújtatjuk. Ugyanezzel a szállal ismét képzünk egy hurkot a vezetőszál köré. A szálat szorosan meghúzva kész az első sorcsomónk. A többi szállal is elkészítjük a sorcsomót.

Jobbról balra kötött sorcsomó

A vezetőszálat a többi szál előtt vezetjük, erre kötjük a csomókat. Jobbról balra haladva a vezetőszálat a bal kezünkben tartjuk, s a jobb kezünkkel csomózunk. Az első szállal a vezetőszálon alulról fölfelé hurkot képzünk, majd alatta átbújtatjuk. Ugyanezzel a szállal ismét képzünk egy hurkot a vezetőszál köré. A szálat szorosan meghúzva kész az első sorcsomónk. A többi szállal is elkészítjük a sorcsomót.

Galéria