TOP termékek

Szűrés

Termék státusza
Méret
Szín
Szín 1
Anyag
Ár
200 Ft - 19 000 Ft

Hírek

2023.05.19

Regisztrált felhasználóink pontokat gyűjthetnek minden termék után.

A vásárlások után a pontokat 90 napig lehet beváltani. 

Éljen a kedvezményekkel! 

 

2023.02.10 18:3

A hungarybox.hu rövidáru webshop a legjobb választás, ha minőségi termékeket keres kedvező árakon. 2010 óta vagyunk jelen webshopunkkal több ezer vásárlónk örömére, varrodák, vállalkozók, iskolák, óvodák, önkormányzatok, gyártók, magánszemélyek stb. (Találkozhatott már velünk a www.rovidaruexpress.hu és a www.hungarybox.com néven)  A termék választékunk folyamatosan frissül, így mindig találhat valami újdonságot, ami érdekli. Böngészhet a kategóriák és az alkategóriák között segít önnek az okoskeresőnk, telefonon, e-mailben, messenger chat-en is segítségére vagyunk. 

Minden termékünk garantált minőségű, így a vásárolt termékek biztosan megfelelnek az ön várakozásainak. 

Nálunk az online vásárlás egyszerű lépésről - lépésre tud haladni. Az adatok védelme kiemelt fontosságú számunkra, az adatai biztonságban vannak. A fizetés könnyen SimplePay-en keresztül bankkártyával vagy utánvéttel és banki előreátutalással is történhet. A hungarybox.hu rövidáru webshop szállítási feltételei is kedvezőek választhat többféle, megoldás közül, házhoz, csomagpontra, postára, Mol kúthoz, Coop ABC-be, csomag-automatákba, a megrendelt termékek gyorsan és megbízhatóan érkeznek meg Önhöz.

Ha bármilyen kérdése vagy problémája van a termékkel, cserével vagy a szállítással kapcsolatban, akkor szívesen állunk rendelkezésére. info@hungarybox.hu és +36302195847. 

Ne hagyja ki a lehetőséget, hogy megtalálja a kedvezményes árakat és a minőségi termékeket a hungarybox.hu rövidáru webshopban.

Rendeljen most és élvezze a vásárlás örömét!

Vigyázzunk a környezetre, az át nem vett csomag feleseges anyagi és környezeti kárt okoz.

2022.08.06 9:58

GLS Csomagautomata: 30001 Ft felett ingyenes ( max. 100 000 Ft-ig), bankkártyás előre fizetéssel

Ha nem sikeres a bankkártyás fizetés előre utalást is elfogadunk. 

Házoz szállítás estén : 100 000  Ft- 499 999  Ft ingyenes előre fizetéssel.

 Csak regisztrált vásárlóknak és csak bankkártyával* vagy előre utalással kifizetett csomagok esetén választható.

Ezzel szállítási móddal a Magyar Posta fiókjaiba vagy MOL töltőállomásokra kérheti a csomag kiszállítását.

30001 Ft - 150000 Ft - ig ingyenes

Mentezsinór, sujtások, paszományzsinór, kész gombolások,

Bocskai zsinór, mentezsinór, sujtások, paszományzsinórok, kész paszomány gombolások.

Írott emlékeink szerint már az Árpád-korban az uralkodók asszonyai csipkeszerű ...lásd tovább lentebb...

Bocskai, mentezsinór, sujtások, paszomány zsinórok, kész gombolások.

Írott emlékeink szerint már az Árpád-korban az uralkodók asszonyai csipkeszerű anyagból- áttört aranyfonálból - varrott főkötőt viseltek. A paszomány- és gombkötő céhek már Zsigmond király (1387-1437) idejében is működtek. Az is elképzelhető, hogy akár régebben is, hiszen a gombot Európában a magyarok honosították meg. A magyar paszományverők már a 16. században készítettek gombot és paszományt. Mindehhez elengedhetetlen a horgolás, amely igen régi munka. A gombkötők és paszományosok sok zsinórt, gombot, gombházat, horgolással készítettek. A Rákóczi hadsereg (1703-1711) tisztjei is horgolt kardkötőt viseltek. A csipkét az itáliai reneszánsz indította világhódító útjára. Ma pedig elmondhatjuk, hogy a csipke és ezen belül a paszomány viselése magyarországi reneszánszát éli.

A paszomány és a zsinórok alkalmazása a huszár viseleten. A dolmány olyan rövid volt, hogy az alsó széle az öv alól csak háromujjnyira látszott ki, a jobb oldal alul hegyes nyúlványban fedte a balt (csákósra szabott). A mellen három függőleges - az ezredet jellemző színű - gombsor húzódott, soronként 15-17-19-21 gombbal. A középső gömb alakú pitykékből, a szélsők félgömb alakú gombokból álltak. A gombsorokat sárga – fekete, vízszintesen futó zsinórzat kötötte össze. Ugyanilyen zsinór szegélyezte a gallért és az egyéb széleket, s képzett vitézkötéseket a háton valamint a kézelőkön. A tiszti dolmány a gombok színe szerint ezüst- vagy aranyszínű, laposan font lánczsinórzattal volt borítva, a zsinórsorok között pedig még vékony sújtás is futott. Szinté megkülönböztette a legénységi dolmánytól a függőlegesen futó öt gombsor. Továbbá a kézelőit, szegélyét, gallérját és a hátvarrást 1,3 cm széles, a törzstisztek gallérját pedig 5,3 cm-es paszomány szegélyezte. Az utóbbiak esetében a paszomány a mell két oldalán függőlegesen is lefutott.