TOP termékek

Szűrés

Hírek

2023.05.19

Regisztrált felhasználóink pontokat gyűjthetnek minden termék után.

A vásárlások után a pontokat 90 napig lehet beváltani. 

Éljen a kedvezményekkel! 

 

2023.02.10 18:3

A hungarybox.hu rövidáru webshop a legjobb választás, ha minőségi termékeket keres kedvező árakon. 2010 óta vagyunk jelen webshopunkkal több ezer vásárlónk örömére, varrodák, vállalkozók, iskolák, óvodák, önkormányzatok, gyártók, magánszemélyek stb. (Találkozhatott már velünk a www.rovidaruexpress.hu és a www.hungarybox.com néven)  A termék választékunk folyamatosan frissül, így mindig találhat valami újdonságot, ami érdekli. Böngészhet a kategóriák és az alkategóriák között segít önnek az okoskeresőnk, telefonon, e-mailben, messenger chat-en is segítségére vagyunk. 

Minden termékünk garantált minőségű, így a vásárolt termékek biztosan megfelelnek az ön várakozásainak. 

Nálunk az online vásárlás egyszerű lépésről - lépésre tud haladni. Az adatok védelme kiemelt fontosságú számunkra, az adatai biztonságban vannak. A fizetés könnyen SimplePay-en keresztül bankkártyával vagy utánvéttel és banki előreátutalással is történhet. A hungarybox.hu rövidáru webshop szállítási feltételei is kedvezőek választhat többféle, megoldás közül, házhoz, csomagpontra, postára, Mol kúthoz, Coop ABC-be, csomag-automatákba, a megrendelt termékek gyorsan és megbízhatóan érkeznek meg Önhöz.

Ha bármilyen kérdése vagy problémája van a termékkel, cserével vagy a szállítással kapcsolatban, akkor szívesen állunk rendelkezésére. info@hungarybox.hu és +36302195847. 

Ne hagyja ki a lehetőséget, hogy megtalálja a kedvezményes árakat és a minőségi termékeket a hungarybox.hu rövidáru webshopban.

Rendeljen most és élvezze a vásárlás örömét!

Vigyázzunk a környezetre, az át nem vett csomag feleseges anyagi és környezeti kárt okoz.

2022.08.06 9:58

Ingyenes szállítást vállalunk Packeta csomagpontra, 25001 Ft vásárlástól, bankkártyás előre fizetés esetén.*/**

** maximum 80000 Ft - ig és max. 5 kg-os csomagot fogad a szállító 

Csak regisztrált vásárlóknak és csak bankkártyával* vagy előre utalással kifizetett csomagok esetén választható.

Ezzel szállítási móddal a Magyar Posta fiókjaiba vagy MOL töltőállomásokra kérheti a csomag kiszállítását.

30000 Ft - 150000 Ft - ig ingyenes

* Ha nem sikeres a bankkártyás fizetés előre utalást is elfogadunk.

CIPZÁRAK, HÚZÓZÁRAK, ZIPPZÁRAK

CIPZÁRAK, HÚZÓZÁRAK, ZIPPZÁRAK: Műanyag és  fém fogú cipzárak, folyamatos méteres cipzárak, spirál, cápa, GT10, P6, cipzárkocsik, sátor cipzár, matrac cipzár, ugrálóvár cipzár, kész hosszú cipzárak. 

A cipzárak többféle méretben és színben kaphatóak. Sokféle felhasználási módja van: felső- és alsóruházatban, kabátokban, sporteszközökben, a bőrárukban, a táskákban és más termékekben. A cipzárok fejlesztése és a cipzárgyártás története több mint egy évszázadot ölel fel és jelentős szerepet játszott a modern dívatos ruházat és a vásárlói termékek fejlődésében. A cipzárok széles körben használt eszközök, és mindennapi életünk szerves részét képezik.

 

Műanyag, fém cipzárak, folyamatos méteres cipzárak, spirál, cápa, GT10, P6, cipzárkocsik. 

Arts & Entertainment Hobbies & Creative Arts Arts & Crafts Art & Crafting Materials Craft Fasteners & Closures Zippers

Zárt végű cipzárak fém foggal vagy műanyag foggal : nadrág, szoknya, zseb, csizma, táska. (VT0 fém; VT10 zárt, RT0 ; RT10 műanyag; P6 cápa fogú)

Nyitott végű cipzárak, alul bontható cipzárak vastagabb fogazatú fém vagy műanyag: kardigán, dzseki, kabát, munkaruha, (VT10 fémcipzár;  RT10 spirál cipzár és P6 cápa fogú műanyag; )

Folyamatos, méteres cipzárak műanyag spirálcipzár: vékonyabb RT0 : ágyneműhöz, díszpárnához. RT10 spirál cipzár: matrac, sátor, zsákok stb. 

Cipzárkocsik: válasszunk a cipzárhoz azonos jelölésű kocsit. RT0=RT0 ; RT10=RT10 stb. A különbség közöttük, hogy automata vagy laza. Speciális kocsik: sátorhoz, átfordítható, kétfülű

Automata kocsi : van benne egy "pöcök" ami megakasztja ott, ahol rázárjuk a húzószárat.  Pl: slicc, ne csússzon le.

Laza kocsi: nincs benne "pöcök" folyamatosan, kényelmesen csúszik a kocsi pl: ágynemű. 

Műanyag cipzár fül nélkül: kifejezetten ágyneműhöz ajánlott. Fontos! Vasaláskor megolvadhat!

Vízálló cipzárak: csak fekete színben

láss még többet a lap alján...

Műanyag, fém cipzárak, folyamatos méteres cipzárak, spirál, cápa, GT10, P6, cipzárkocsik. 

Bontható cipzárak, zárt végű cipzárak, cipzárkocsik fém, műanyag, laza, automata,

A cipzár főbb részei, jellegzetes kiviteli formái

A cipzár alkotórészei. - 1: Felső szalagvég, 2: a zárlánc kezdő szeme, 3: kocsi (nyitó), 4: fogó, 5: szalag, 6: a zárlánc (fogazat ill. spirál) szélessége, 7: bonthatatlan (zárt) cipzár végszeme, 8: alsó szalagvég, 9: szalagszélesség, 10: bontható cipzár beilleszthető végszeme, 11: bontható cipzár befogadó végszeme, 12: a szalagvég megerősítése.

A cipzár fő elemei a következők:

  • a textilszalagok, amelyek a zárláncot hordozzák és amelyeknél fogva a szerkezet felvarrható. Anyaguk rendszerint pamut, poliészter vagy poliamid;
  • a zárlánc, amely állhat a fém- vagy műanyag fogak sorából, vagy készülhet műanyag (leggyakrabban poliészter- vagy poliamid-) huzalból alkotott spirálból;
  • a fémből vagy műanyagból készült kezdő- ill. végszem; a kezdőszem egyes kiviteleknél (az ún. bontható cipzárnál) két részből áll, amelyek egymással összekapcsolhatók ill. egymástól elválaszthatók;
  • a kocsi, vagy más néven: nyitó, amely a kialakított kényszerpályával a zárást és nyitást végzi. Mozgatását fogó könnyíti meg.

A szalag, a zárlánc és a kocsi a cipzárak minden fajtájánál mindig megtalálható, a kezdő ill. végszem a funkciótól, felhasználástól függően változhat. Végtelen kivitelnél például nincs kezdő ill. végszem; egyes bútorokon, matracok burkolásán alkalmazott cipzárakon a kocsi akár fölösleges is lehet, mert egyszer kell a borítást lezárni, újbóli nyitására nincs szükség. Ágyneműhuzatoknál a fogó nélküli kocsival ellátott cipzárt bevarrás után reteszvarrattal zárják le, ez helyettesíti a kezdő- és végszemet. Vannak két kocsival ellátott cipzárak is, ezeknél a különböző helyzetben elhelyezett kocsik a mindkét oldalról történő nyitást és zárást teszik lehetővé. A csak zárt típust főleg nadrágokhoz, ruhákhoz, kisebb bőrárukhoz, piperetáskákhoz, cipőkhöz, csizmákhoz ajánlják. A bontható cipzár fő felhasználási területe a sport- és farmerruházat, a sátrak, hálózsákok, bőrdíszműáruk, védőhuzatok.

A cipzárak a gyártási adottságok folytán 5 cm-nél általában nem lehetnek rövidebbek, műanyag fröccsöntött változatnál a gyártható legrövidebb hossz 12 cm.

A fogazatok fajtái

Fémfogazatú, műanyag fogazatú és spirálzárláncú cipzár

A fémszalagból kivágott fogakat, amelyeken kiemelkedő és bemélyedő rész biztosítja a záródást, egyenlő távolságokban rögzítik a textilszalagra. A felhasznált fém lehet alumíniumötvözet, sárgaréz (esetleg antikolva VT0 vagy VT10 vagy fekete oxidált bevonattal ellátva) . Fémfogazatú cipzárt elsősorban nagyobb mechanikai igénybevételnek kitett helyeken használnak.

Elterjedtek a fröccsöntött műanyag fogazatú cipzárak is: P6 vagy Cápa cipzár. Itt a fogak kialakítása eltér a fémből készült fogakétól: olyan fejjel rendelkeznek, amely az ellenoldali fogazat fogközeibe illeszkedik. A textilszalag poliészterből, a fogazat többnyire polietilénből vagy más műanyagból készül. A fogak a fröccsöntés során közvetlenül a textilszalagon szilárdulva megkötődnek. Ellentétben a fémfogazatú cipzárral, itt a fogakat a legkülönfélébb színekben lehet előállítani, amelyek megegyezhetnek a szalag színével, de el is térhetnek attól – ahogy a divat kívánja.

Az összetartozó két szalag szemben levő oldalaira erősített, műanyag huzalból készült spirálok Rt10 vagy RT0  záródáskor egymásba illeszkednek. A két spirál ellentétes menetemelkedésű, hogy jól össze tudjanak kapaszkodni. A spirálokat, amelyekbe esetleg előzőleg egy erősítő zsinórt fűznek be, a szalagra korábban rávarrták, a legkorszerűbb típusoknál azonban már a szalag szövése során egy műveletben építik be a szintén poliészter- vagy esetleg poliamidszalagokba. A műanyag huzalt a szalagszövőgépbe történő bevezetés előtt hő hatása alatt enyhén ellapítják, az így eltorzított spirálrész kissé kitüremkedő alakzata teszi lehetővé a zárást. Ebből a fajtából készül végtelen változat is, amit a feldolgozó a mindenkori szükséglet szerinti hosszra vágva használhat fel. A spirálzárlánc előnyös tulajdonsága, hogy nagyon hajlékony.

A kocsik (nyitók) típusai

A kocsi a belsejében kialakított Y alakú pályájával végzi el a két szembe fordított fogazat ill. a két spirál meneteinek összekapcsolását, a fogak ill. spirálmenetek szétválasztásával pedig a nyitást. A kocsiknak kialakításuk szerint háromféle típusa van:

  • a laza kocsi szabadon fut a zárláncon, így mozgása nem korlátozott, helyzete a mozgatástól függően változik;
  • a „tűs” kivitelnél a fogón kialakított kiemelkedés („tű”) végzi a kocsi rögzítését: ha a fogót a zárlánc síkjába fektetjük, ez a kiemelkedés beakad a fogak közé és megakadályozza a kocsi elmozdulását (hátránya azonban, hogy elhasználódásra hajlamos és ha elkopott, nem tölti be ezt a feladatát);
  • az „automata” kocsi a legkorszerűbb, a beépített rugós reteszelő elem a kocsit az adott helyzetében biztonságosan rögzíti.

A fémfogazatú cipzáraknál az oldalak összehúzása után kerül a kocsi a zárláncra, ezután zárják le a végeket. A spirálcipzáraknál a végtelen állapotban történő színezést követően történik a méretre vágás, a kocsi felhelyezése, a végek lezárása. A fröccsöntött műanyag fogazatú cipzáraknál a méretre vágás után kerül a kocsi a zárláncra.

A fogóknak különböző kialakítását fejlesztették ki abból a szempontból is, hogy a kocsi minél könnyebben legyen mozgatható különféle alkalmazások esetén. Így például készül olyan kocsi, amelyen két fogó is van, az egyik kívül, a másik belül, vagy olyan, amelyen a fogó egy U alakú pályán a külső oldalról áthúzható a belsőre – mindkét megoldás előnyös pl. hálózsákokon, amelyeket így könnyebb belülről is zárni. Készülnek hosszított fogók, hogy megkönnyítsék a megfogásukat akár kesztyűs kézzel is.